На 11 май 2022 г. във Велико Търново ще

...
            На 11 май 2022 г. във Велико Търново ще
Коментари Харесай

Сдружение „Български музеи“ се събира за годишна среща във Велико Търново

            На 11 май 2022 година във Велико Търново ще се организира годишното общо заседание на Сдружение „ Български музеи “.

Домакин на форума е Регионалния исторически музей, а събитието ще стартира в 13,00 ч. на ВИП площадката за наблюдаване на аудио-визуалния театър „ Царевград Търнов “.

На събранието ще бъде признат доклад, в това число и финансов, за активността на неправителствената организация за предходната година и ще се обсъдо присъединяване на сдружението в Асоциацията на българския промишлен капитал.

На специфична гала ще бъдат връчени и премиите „ Наследство “ на Сдружение „ Български музеи “ за 2021 одина.С премия „ Музей на годината “ ще бъде почетен Регионален исторически музей – Русе за Разкази за Средновековието. Награда „ Образователни начинания “ ще получи Регионален исторически музей „ Стою Шишков “, Смолян за събитието „ Музейни игри на родолюбието “, а премия „ Събития и работа с публики “ – Държавен културен институт Къща музей „ Панчо Владигеров “, София със събитието: „ SYN(es)THESIS “.

Сдружение „ Български музеи “ отбелязва през 2022 година своята десета годишнина. В него членуват 126 музеи и галерии от цялата страна. Основен приоритет в активността му през последните месеци е съответното финансиране на музеите и галериите, като изискване за запазване на културното завещание и запазване на българската национална еднаквост.

Председател на управителния съвет на организацията е Борис Хаджийски, шеф на Регионалния исторически музей в Пазарджик.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР